top of page

Sabbatical

Oktober 2017

Bijna een jaar ben ik verder wanneer ik besluit dat het wel even genoeg is. Ziek zijn, helemaal afgebroken worden, weer opkrabbelen en opbouwen en werken. En daaroverheen het heftige gesprek in het ziekenhuis dat ik geen vangnet meer heb wanneer er nog een keer kanker zou ontstaan in mijn lijf. Dus een sabbatical had ik bedacht. Heerlijk vooruitzicht en ook een noodzakelijk vooruitzicht want ik heb heel wat ballast waar ik vanaf wil of waar ik iets mee moet van mezelf.

Een maand gepland. En aangezien ik van structuur en organisatie houd plan ik mijn maand heel secuur in met thema's waar ik aan wil werken. Vriendinnen zeggen hoe kun je nu een maand plannen, misschien staat hier wel een half jaar voor of zelfs een jaar of waarom geen open eind. Maar ik word al gek bij de gedachte als het zo lang zou duren voordat ik weer mezelf ben. Een maand vind ik genoeg.

Ik maak een planning op basis van de holistische thema's; lijf, hart en hoofd. Voor ieder thema plan ik een week.

Dus week 1 naar het Happinez festival en een retraite in Zeeland. Alles komt hier aan bod; mijn lijf, mijn hart en mijn hoofd.

Week 2; is een week met diepgang voor mijn lijf; leverspoeling, acupunctuur en een therapie voor stress vibraties in je lijf.

Week 3: is een oppervlakkige week voor mijn lijf. Pedicure, manicure, massage, botox in mijn voorhoofd, schoonheidsspecialiste, spray tan en er staat nog een esthetische operatie aan mijn borsten gepland.

Week 4; week diepgang; mijn hoofd komt aan bod. Nieuwe dingen leren. Cursus Michael Pilarczyk. Coaching. Zakelijke plannen maken want dat is wat ik wil; voor mezelf weer beginnen. Ik heb lang genoeg op de reserve bank gezeten en kan niet wachten om te gaan starten.

Week 5; week voor mijn hart. Alleen maar dingen doen waar ik blij van wordt. Naar de negen straatjes in Amsterdam met mijn vriendin, lunchen met een andere vriendin, uit eten met Ab. Lekker de natuur in, wandelen en energie opdoen. Ik schrijf mijn nieuwe affirmaties. Wat wil ik, hoe wil ik het. Wat zijn mijn nieuwe doelen die ik wil gaan realiseren en bereiken en wat zijn mijn wensen voor mijn gezondheid en gezin. Van Louise Hay heb ik geleerd hoe je jezelf kunt waarderen en accepteren zoals je bent en van jezelf houd. Dat is toch waar het mee begint. Dus van haar luister ik zoveel mogelijk boeken.

Elke dag volg ik trouw mijn holistische leefregels die ondertussen mijn tweede natuur zijn geworden: de ochtend rustig beginnen met een glas heet water met citroensap, gember en schijfje citroen. Terwijl ik hiervan geniet, het liefst in mijn eentje in de tuin, begin ik met een meditatie en daarna zeg ik mijn meest belangrijke affirmaties op. Daarna pak ik mijn schriftje waarin ik mooie tekstjes en nog meer affirmaties heb opgeschreven en lees hierin. Als ik gelezen heb waar ik behoefte aan heb schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben. Na een gezonde smoothie begint mijn dag en ergens in de middag probeer ik een powernapje in te plannen van een half uur. Elke dag iets van beweging en buitenlucht. Dus mijn planning en leefregels staan als een huis en ik denk dat ik overal wel aan gedacht heb wat aandacht nodig heeft. Kortom ik ben denk ik misschien wel als nieuw als ik dit allemaal heb gedaan. Hahahaha.


bottom of page